Oscar Engsund klar för två år i IKO

Oscar Engsund 121209

Oscar Engsund har skrivit på för två år. Arkivfoto: Roger Hultgren, Pic-Agency Sweden.

IKO har skrivit ett tvåårskontrakt med egna produkten, 19-årige Oscar Engsund. Oscar har spelat två år med HV 71:s juniorlag och även gjort några byten med A-laget i Elitserien. Nu återvänder han alltså till moderklubben för två år i Allsvenskan.

- Roligt med en kille från dom egna leden, säger IKO:s sportchef Roger Jönsson. Han imponerade på mig dom matcher vi lånade in honom vid jul. Han är stor och tuff, lite elak. Oscar har utvecklats mycket under sina två år i HV 71.

- Det ska bli riktigt roligt att komma hem till Oskarshamn igen, säger Oscar Engsund. Det har varit på gång ett tag och efter jag spelade här vid jul började vi prata om ett kontrakt. Sen har det inte funkat att bli utlånad mer under den här säsongen eftersom HV har haft skador på backsidan. Jag tränar hela tiden med A-laget och har fått göra några byten i Elitserien så det har rullat på bra.

- Det är ju inte så många kvar sen jag spelade här för två år sedan, Ljungkvist, Morin och Hagelin, det är nog inte fler. Jag har inte så bra koll på dom andra men det är roligt att så många redan förlängt kontrakten över nästa säsong.

- Det känns som rätt utveckling för mig och att jag tagit det i rätt ordning. Dom här två åren med HV:s juniorer har varit nyttiga och det är dags att ta nästa steg. Då är det bra att börja i Allsvenskan som senior, så får man se vart det leder. Jag vill satsa helhjärtat på hockeyn och se hur långt jag kan gå, avslutar Oscar Engsund.

Fakta Oscar Engsund:
Ålder: 19 år
Längd: 189 cm
Vikt: 90 kg
Position: back
Fattning: vänster
Moderklubb: IK Oskarshamn
Karriär: 4 juniorlandskamper (1 assist), 7 matcher i Elitserien med HV 71, 16 matcher i Allsvenskan med IKO (2 assist), 74 matcher i J 20 Super Elit med HV 71 inkl slutspel (27 poäng, varav 11 mål)

GÖRAN SVENSON
goran@ikoskarshamn.se

Engsund klar
Klubbchefen Martin Svenson och sportchefen Roger Jönsson offentliggjorde nyheten om Oscar Engsund på en presskonferens på onsdagseftermiddagen. Foto: Daniel Svensson

Oscar Engsund 121209
Oscar Engsund återförenas med Daniel Ljungkvist i IKO. Här från matchen mot Mora  i december. Arkivfoto: Daniel Svensson.2013-02-13

blog comments powered by Disqus