Stefan Ridderwall klar för IKO

Stefan Ridderwall

Stefan Ridderwall är klar för IKO. Foto: Idrottsfoto.

IK Oskarshamn har gjort klart med elitseriemeriterade målvakten Stefan Ridderwall för resten av säsongen. Man förstärker därmed upp målvaktssidan rejält då man även har Patrick Galbraith tillgänglig. Stefan Ridderwall fyller 25 år i mars och har spelat 4 säsonger i Elitserien, tre med Djurgården och en med Timrå och tog SM-silver med Djurgården 2010. Han kommer till Oskarshamn redan ikväll och är med på sin första träning med laget tisdag förmiddag.

- Vi har fått en fin möjlighet att stärka upp vår målvaktsbesättning genom att skriva ett kontrakt med Stefan Ridderwall för resten av säsongen, säger IKO:s sportchef Roger Jönsson. Stefan är en duktig målvakt med stor elitserierutin, men som inte fått till det riktigt i Örebro den här säsongen. Därför lämnade han Örebro vid årsskiftet.

- Det här ökar konkurrensen när vi får två målvakter som är bra igång. Vi har ingen uttalad förstemålvakt utan den som är bäst för tillfället står. Patrick Galbraith har gjort det jättebra hittills och nu får han också konkurrens. Vi får nu även möjlighet att lära känna Stefan Ridderwall och fundera inför kommande säsong, men där är inget bestämt ännu.

- Det här innebär samtidigt att vi lånar ut Alexander Bengtsson till danska Odense till och med 27 januari. Alexander har hittills fått för lite speltid och nu får han möjlighet att komma ut och spela matcher. Vi är överens med Odense om en option till förlängning men att vi även har möjlighet att kalla hem honom beroende på situationen med Frölunda-lånen inför stängningen av transferföstret den 31 januari, avslutar  Roger Jönsson.

Fakta Stefan Ridderwall:
Ålder: 24 år
Längd: 188 cm
Vikt: 91 kg
Position: målvakt
Fattning: vänster
Moderklubb: Huddinge IK
Karriär: SM-silver med Djurgården 2010, 21 juniorlandskamper, 116 matcher i Elitserien med Djurgården och Timrå (räddningsprocent c:a 90), 16 matcher i Allsvenskan med Örebro 2012-2013 (90,3 %)

GÖRAN SVENSON
goran@ikoskarshamn.se2013-01-07

blog comments powered by Disqus