Morten förlänger kontraktet

nr 38 Morten Poulsen

Morten Poulsen är klar för ytterligare 2 år. Arkivfoto: Roger Hultgren.

IKO fortsätter att förlänga kontrakten med sina spelare. Näst i tur är Morten Poulsen, som liksom Daniel Ljungkvist och Joakim Hagelin nyligen, förlänger med 2 år, alltså t o m 2014. 23-årige Morten har gjort ett bra första år i Sverige och siktar närmast på att ta en plats i Danmarks VM-lag i år.

- Morten har gjort en jättebra säsong och kommit in i Allsvenskan på ett bra sätt, säger IKO:s sportchef Roger Jönsson. Han har procucerat bra i år (28 poäng så här långt) och vi tror vi kan plocka ut mer ur honom. Han är en bra karaktär och har ett stort hjärta som vi vill fortsätta satsa på.

- Jag trivs bra i Oskarshamn, så det var inget svårt beslut att skriva på ett nytt kontrakt, säger Morten Poulsen. Jag har haft en helt OK säsong men känner att jag har mer att bevisa. Jag vill jobba hårt för laget och bidra med fler poäng.

Morten har precis kommit hem från en landslagsturnering där det blev två segrar och en förlust och Morten svarade för en assist.

- Jag var med i VM 2011 och hoppas kunna ta en plats även i årets VM-trupp. I den här turneringen kände jag att jag nu är van vid ett högre tempo. Det har jag fått genom spel i Allsvenskan, som generellt håller ett högre tempo än danska ligan, avslutar Morten Poulsen.

Följ IKO:s lagbygge inför nästa säsong på Silly Season 2012.

Fakta Morten Poulsen:
Ålder: 23 år
Längd: 185 cm
Vikt: 84 kg
Position: forward
Fattning: vänster
Moderklubb: Herning IK, Danmark
Karriär: 12 landskamper för Danmark, varav en VM-turnering (2 poäng, varav 1 mål), 189 matcher i danska ligan (126 poäng, varav 59 mål) 43 matcher i allsvenskan med IKO (28 poäng, varav 14 mål)

GÖRAN SVENSON
049113448@telia.com

 2012-02-13

blog comments powered by Disqus