Löfstedt har förlängt kontraktet

Victor Löfstedt 121012

Victor Löfstedt stannar till 2014. Arkivfoto: Daniel Clerkefors, Pic-Agency Sweden.

IKO har redan börjat se om truppen inför kommande säsong. Man har nu gjort klart med en förlängning till och med 2014 med Victor Löfstedt. Det blir hans tredje år i klubben.

- Victor har haft en fantastisk utveckling de senaste åren och har i år etablerat sig som en produktiv allsvensk toppforward, säger IKO:s sportchef Roger Jönsson. Victor är enormt speedig och utrustad med ett mycket fint spelsinne och han blir en väldigt viktig pusselbit i vårt lagbygge kommande säsong. Jag är mycket glad att Victor valt att stanna hos oss minst ett år till.

26-årige Victor Löfstedt har tagit ett par rejäla kliv i karriären, från division 2 till etablerad i Allsvenskan på ett par år. Om fjolåret var hans genombrott så har han i år bevisat att det inte var någon tillfällighet. Förra säsongen gjorde han 21 poäng (9 mål) och i år har han redan gjort 25 (9) på drygt halva säsongen. Han ligger just nu 11:a i Allsvenskans poängliga.

- Kanske lite ovanligt att skriva på kontrakt i december, säger Victor Löfstedt, men det kändes ganska givet. Kanske var man rädda att jag skulle få andra anbud i vår, inte vet jag. Jag trivs bra i IKO så det känns helt rätt med minst ett år till. Sen finns det ju en elitserieklausul också, som i de flesta kontrakt, om det skulle gå riktigt bra.

- Det känns som jag tagit ett steg till efter fjolåret. Jag har haft bra träning och blivit starkare. Sen har jag anpassat mig till farten och spelsystemet i Allsvenskan. Det är mera helheten som utvecklats och jag har blivit stabilare. Jag får stort förtroende från tränarna och får spela mycket och det har förstås en stor betydelse.

Fakta Victor Löfstedt:
Ålder: 26 år
Längd: 175 cm
Vikt: 76 kg
Position: forward
Fattning: höger
Moderklubb: Trelleborgs IF
Karriär: 79 matcher med Olofström i division 1 (87 poäng, varav 34 mål), 87 matcher i Allsvenskan och förkvalserien med IKO (46 poäng, varav 18 mål)

GÖRAN SVENSON
goran@ikoskarshamn.se

Victor Löfstedt 121204
Victor Löfstedt. Foto: Göran Svenson.2012-12-13

blog comments powered by Disqus