Kommentar från klubbchef

kronika_martin

Klubbchefen Martin Svenson kommenterar dagens artiklar i lokalpressen om föreningens ekonomi.

Att vi har en skuld som ligger hos Kronofogden är givetvis ingen överraskning för oss. Vi har daglig stenkoll på pengar in och våra skulder.

Bakgrunden är dålig likviditet i slutet av föregående verksamhetsår (april) och början av det nya (maj). Från och med den 1 maj fakturerar vi dock löpande sponsoravtal i den takt som dessa skrivs och för närvarande ligger våra kundfordringar på ca 1,5 miljoner kronor som förväntas komma in på föreningens konto under juni månad. Skulden som media skriver om, på närmare 700 000 kronor, är delbetalad med 155 000 kronor den 12 juni. Vi kommer därmed utan problem att kunna betala återstående 545 000 kr i , till Kronofogden, rätt tid.

Jag vill också poängtera att nämnda skuld är kostnadsförd i vårt bokslut per 2012-04-30 och påverkar alltså inte vårt resultat eller eget kapital.

I övrigt så kan jag rapportera att gensvaret från näringslivet, lokalt och regionalt, efter vår framgång med förkval till elitserien är positivt och de allra flesta vill förknippas med IK Oskarshamn i större utsträckning och för tillfället ligger sponsorintäkterna högre än föregående säsong.

Hårt arbete återstår dock för oss innan vi kan släppa pucken för seriepremiär i HockeyAllsvenskan den 12 september. DU vill väl vara med på vår resa? Teckna dig för säsongskort redan i dag!

Bästa hockeyhälsningar
Martin Svenson
Klubbchef, IK Oskarshamn2012-06-14

blog comments powered by Disqus