Johan Ryno tillbaka i IKO

Johan Ryno

Johan Ryno. Arkivfoto: FotoMix

Pusselbitarna faller på plats i Tommy Salos lagbygge.
Johan Ryno är klar för två säsonger och den finske backen Tero Konttinen för en i IKO-tröjan.
- Jag trivdes bra senast jag spelade i Oskarshamn. Jag vill tillbaka och spela på hög nivå och i Oskarshamn kommer jag få stort förtroende och spela mycket, säger Johan Ryno.

23-årige Johan Ryno är inte helt obekant för Oskarshamnspubliken. Rynos karriär tog fart i IKO säsongen 2005-2006 när han gjorde 23 poäng på 34 matcher. Därefter har han testat lyckan i NHL-klubben Detroit Red Wings och spelat elitseriehockey med Frölunda, Timrå och Djurgården samt de två senaste säsongerna spelat för AIK i allsvenskan. I AIK har det blivit totalt 46 poäng på 65 matcher.
- Jag trivdes bra senast jag spelade i Oskarshamn. Jag vill tillbaka och spela på hög nivå och i Oskarshamn kommer jag få stort förtroende och spela mycket, säger Johan Ryno.
Han berättar att tiden sedan senast han spelade i IKO kantats av oflyt med skador.
- Jag har har oflyt med skador men nu har jag fått bättre ordning på kroppen. Det har också varit lärorika år för mig, säger Ryno som skrivit på ett tvåårskontrakt med en elitserieklausul.
IKO:s sportchef Tommy Salo är märkbart nöjd efter att ha fått värvningen av Ryno i hamn.
- En bra kille och bra spelare som varit en stor talang hela sin uppväxt. Han gjorde succé senast han var här hos oss och det hoppas vi att han kommer göra igen, säger Salo.
 
På torsdagen blev det också klart med en förstärkning på backsidan. Det är den finske backen Tero Konttinen som skrivit på ett ettårsavtal. 24-åringen spelade senaste i den finska andraligan (motsvarigheten till svenska HockeyAllsvenskan) och noterades för 25 poäng på 35 matcher i Jokipojat.
Han har även meriter från högstaligan SM-liiga där han spelat 124 matcher och gjort 40 poäng.
- En spelskicklig och offensiv back, precis vad vi sökt. Han är bra med puck och har fina meriter från båda de högsta ligorna i Finland, säger Tommy Salo.

MARTIN SVENSON
martin@ikoskarshamn.se2010-05-20

blog comments powered by Disqus