Hagelin förlänger med två år

Joakim Hagelin

Joakim Hagelin har förlängt kontraktet. Foto: Idrottsfoto.

Joakim Hagelin, som i år fått sitt stora genombrott i Allsvenskan, har förlängt sitt kontrakt med IKO med ytterligare två år, till och med 2014. Det blir hans fjärde och femte säsong i klubben.

- Vi är mycket glada att kunna förlänga med Joakim så här tidigt, säger IKO:s sportchef Roger Jönsson. Jag tycker han har tagit ett stort kliv i år och det finns en än större potential hos honom.

- Det kändes jättekul att klubben ville ha mig kvar och samtidigt skönt att få veta i så här god tid att det är klart med en fortsättning, säger Joakim Hagelin. Det blir en tryggare tillvaro och man slipper fundera på praktiska saker med lägenhet och sånt.

- Jag trivs jättebra i stan och med både laget, tränare och allt runt omkring så jag är jättenöjd att nu kunna fokusera bara på slutspurten i serien som blir jättespännande. Vi har verkligen skaffat oss ett bra läge nu att komma på play off-plats.

Kedjan med Hagelin/McGrath/Rodman har varit riktigt vass och stått för 30 av IKO:s 100 mål den här säsongen. Joakim Hagelin har gjort 12 av dessa på 35 matcher.

- Detta är helt klart min bästa säsong hittills i karriären, fortsätter Joakim. Det känns som jag tagit vara på chansen som jag fått nu när jag får spela med riktigt bra spelare. Det är ju något man måste förtjäna också och det har verkligen rullat på bra. Vi kompletterar varann bra, Rodman, McGrath och jag. Vi skapar mycket chanser och borde väl gjort fler mål men det kanske kommer nu i slutet av serien. Jag har också varit helt skadefri och det betyder en hel del för formen.

Fakta Joakim Hagelin:
Ålder: 22 år
Längd: 188 cm
Vikt: 85 kg
Position: forward
Fattning: vänster
Moderklubb: Linköpings HC
Karriär: 2 juniorlandskamper (1 mål), 104 matcher i J 20 Super Elit med LHC (60 poäng, varav 30 mål), 112 matcher (3:e säsongen) i Allsvenskan med IKO (37 poäng, varav 18 mål)

GÖRAN SVENSON
049113448@telia.com

Joakim Hagelin 110924
Hagelinsk segergest. Arkivfoto: Magnus Eriksson.2012-01-10

blog comments powered by Disqus