Daniel Ljungkvist skrev på för två nya år

nr 6 Daniel Ljungkvist

Lagkapten Ljungkvist har förlängt kontraktet.

IKO:s lagkapten Daniel Ljungkvist förlänger sitt kontrakt med klubben i ytterligare 2 år. Han har nu varit 3 hela säsonger i IKO plus 23 matcher på lån från HV 71. Sportchefen Roger Jönsson är mycket nöjd att kaptenen nu skrivit på ett tvåårskontrakt.

- Det var viktigt att förlänga med ”Ljungkan”, säger Roger Jönsson. Han är vår general och lite av vår ”själ” samtidigt som han är oerhört viktig i vår backbesättning. Självklart är vi glada att ha honom två år till i klubben.

Daniel Ljungkvist fyllde i höstas 30 år och kom till IKO första gången som lån från HV 71 säsongen 2004-2005 då IKO gick hela vägen till kvalserien till Elitserien. Efter totalt 365 matcher i Elitserien kom han tillbaka till IKO 2009 och har nu spelat tre hela säsonger och inte missat många matcher. I år blev han utsedd till lagkapten i ett sent skede då Stefan Öhman blev skadad. Hittills i år har Daniel svarat för 10 poäng, varav 2 mål.

- Det kändes helt rätt att förlänga kontraktet nu, säger Daniel Ljungkvist. Jag har inte tittat på några andra alternativ utan vill fortsätta i Oskarshamn. Det är extra roligt och viktigt nu när jag är lagkapten också. Vi har haft en bra säsong, kanske klubbens bästa i konkurrens med 2004-05 då jag var utlånad hit. Då gick vi ända till kvalserien via play off. Så det beror väl på hur vi lyckas på slutet hur den här säsongen ska bedömas i sin helhet.

- Det är 7 viktiga matcher kvar och vi ska göra vad vi kan. Framför allt måste vi bli jämnare. Tidigare gjorde vi bra matcher hemma men nu på slutet har vi spelat bättre borta. Säkert spelar matchernas betydelse in nu och borta är det ingen som förväntar sig att vi ska styra spelet eller spela snyggt. Hemma känner vi nog av omgivningens krav när viktiga poäng står på spel. Vi ska spela enkelt, det är då vi är som bäst, avslutar en nöjd Daniel Ljungkvist.

Fakta Daniel Ljungkvist:
Ålder: 30 år
Längd: 183 cm
Vikt: 90 kg
Position: back
Fattning: vänster
Moderklubb: Boro/Vetlanda HC
Karriär: SM-guld med HV 71 2004, till elitserien med Södertälje 2007, JVM-silver (J18) 1999, 365 matcher i elitserien och slutspel (30 poäng, varav 9 mål), 227 matcher i allsvenskan med Södertälje, Växjö och Oskarshamn (76 poäng, varav 15 mål).

GÖRAN SVENSON
049113448@telia.com2012-02-08

blog comments powered by Disqus